U program festivala uvršteni su ‘Ne gledaj mi u pijat’, ‘S one strane’, ‘Sieranevada’, ‘Dobra žena’, ‘Belladona’, ‘Noćna ptica’ i ‘Moj svijet je naopačke’

U program 27. LIFFe festivala koji se održava od 9. do 20. studenog u Ljubljani, uvršteni su ‘Ne gledaj mi u pijat’, ‘S one strane’, ‘Sieranevada’, ‘Dobra žena’, ‘Belladona’, ‘Noćna ptica’ i ‘Moj svijet je naopačke’.

U natjecateljskom programu ‘Perspektive’ uvrštena su dva dugometražna igrana filma, Ne gledaj mi u pijat Hane Jušić i manjinska hrvatska koprodukcija Dobra žena Mirjane Karanović (hrvatski koproducent je Nukleus film).

Debitantsko ostvarenje Hane Jušić u nadolazećim tjednima prikazuje se i u natjecateljskim programima međunarodnih filmskih festivala u Leedsu, Stockholmu, Bratislavi, Kolkati, L’Aquili te na Cinedaysu u Skopju. Hrvatsku premijeru film će imati na 14. Zagreb Film Festivalu.

Još jedan domaći dugometražni igrani film prikazuje se u nenatjecateljskom programu ‘Panorama’, S one strane Zrinka Ogreste.
U natjecateljskom programu kratkometražnog filma ‘Europa na kratko’ moći će se pogledati dva hrvatska ostvarenja, igrani film Belldonna Dubravke Turić i manjinska animirana koprodukcija Noćna ptica Špele Čadež, koju je koproducirao hrvatski Bonobostudio.

Ovogodišnji program ‘Fokus’ posvećen je recentnim ostvarenjima rumunjske kinematografije, te među pet naslova prikazuje i hrvatsku manjinsku koprodukciju Sierranevada Cristija Puiua (hrvatski koproducent je Spiritus movens).

U festivalskom programu ‘Predpremijere’ prikazuju se najdojmljiviji naslovi koji kreću u kinodistribuciju u Sloveniji, a u njemu se nalazi i dugometražni dokumentarni film hrvatske manjinske koprodukcije, Moj svijet je naopačke slovenske redateljice Petre Seliškar (hrvatski koproducent je Restart).
(culturenet.hr)