Izložba “Ukidanje retrospektive” koja obuhvaća 70 godina stvaralaštva Josipa Vanište otvorena je u Muzeju suvremene umjetnosti. Izložbu je službeno otvorila ministrica kulture Andrea Zlatar Violić koja je zahvalila umjetniku na ovom daru

Izložba “Ukidanje retrospektive” koja obuhvaća sedam desetljeća stvaralaštva Josipa Vanište otvorena je u Muzeju suvremene umjetnosti pred mnoštvom kulturnih djelatnika, umjetnika, Vaništinih prijatelja i kolega iz najranije mladosti, posjetitelja, ukratko pred mnoštvom štovatelja djela ovog konceptualnog umjetnika, slikara i pisca.
Izložbu je službeno otvorila ministrica kulture Andrea Zlatar Violić koja je zahvalila umjetniku na ovom daru. Izredalo se još nekoliko govornika, svakako vrijedi istaknuti kustosicu izložbe Nadu Beroš, a umjetnik je tijekom svih tih govora stajao sa strane sa svojom obitelji, među publikom.
Počevši od listanja antičasopisa Gorgona, preko polaganja slike u šumu na Jelenovcu, do instalacije “U čast Manetu. Beskonačni štap”, virtuoznih portreta suvremenika i autoportreta, na izložbi se isprepliću djela iz četrdesetih i pedesetih godina prošlog stoljeća sa najnovijim radovima koji datiraju u ovu godinu.
(Jutarnji list)