Večeri pasionske baštine, manifestacija koja u korizmenom razdoblju nudi bogati kulturni sadržaj, počinje svojim petnaestim izdanjem u Drnišu, i to predstavom ‘Zapisi iz nevremena’ kazališta Playdrama iz Splita, monodramom napisanom prema djelima don Branka Sbutege

Večeri pasionske baštine, značajna manifestacija koja u korizmenom razdoblju drniškoj publici nudi bogati kulturni sadržaj, započinje u petak, 27. veljače sa svojim petnaestim izdanjem, i to predstavom ‘Zapisi iz nevremena’ kazališta Playdrama iz Splita, monodramom napisanom prema djelima don Branka Sbutege.

Program 

Večeri pasionske baštine sadrži šest prigodnih večeri. Na popisu će se naći i projekcija dokumentarnog filma ‘Školske sestre franjevke u srcu Afrike’ autora Zorana Marinovića i Davora Stopića u dvorani Nacionalnog parka Krka u Drnišu u ponedjeljak, 29. veljače. Istom prigodom zainteresiranima će se svojim iskustvom s Crnog kontinenta predstaviti i fra Stojan Damjanović, misionar s dugim afričkim stažem.

Treća večer će se, kao i sve ostale do kraja manifestacije, održati u župnoj crkvi Gospe od Ružarija, kada će se u četvrtak, 3. ožujka drniškoj publici koncertom ‘Iz dubine vapijem Tebi’ predstaviti Gradski zbor Brodosplit iz Splita.
‘O, biči preljuti’ naziv je koncerta kojim će se predstaviti Klapa Slavić iz Zagreba, te domaća Klapa Drniš u subotu, 5. ožujka.
U srijedu, 9. ožujka, u crkvi Gospe od Ružarija koncert pod nazivom ‘Na maslinskoj gori’ upriličit će drniški Gradski pjevački zbor Neuma te Pučki pivači župe Gospe od Zdravlja iz Podstrane.
Čast da svojim nastupom završe petnaeste Večeri pasionske baštine pripast će Vokalnom ansamblu KUD-a Klek iz Ogulina koji će se, u nedjelju, 13. ožujka, na koncertu nzvanom ‘Narode moj ljubljeni’ predstaviti izvedbom svojih korizmenih pučkih napjeva. Sve predstave i koncerti počinju u 18.30 sati.
(www.sibenik.in)