Tamburaški sastav Gradišće formirali su muzičari iz Uzlopa i Križevaca. U njemu sviraju Konrad, Anna i Aleks Robica, Max Prenner i Kruno Oriović iz Uzlopa kao i Stjepan, Matija i Ana Fortuna iz Križevaca

Tamburaški sastav Gradišćanci po prvi put je sudjelovao na renomiranom Tamburica festu u Novom Sadu. Tamburaši iz Uzlopa i Križevaca u Hrvatskoj sudjelovali su i na finalnom natjecanju, na kojem se nadmetalo deset tamburaških grupa iz sedam zemalja. Stjepana Fortunu, koji vodi tamburaške grupe u Frakanavi i Štikapronu, proglasili su najboljim vokalnim solistom.

Tamburaški sastav Gradišće formirali su muzičari iz Uzlopa i Križevaca. U njemu sviraju Konrad, Anna i Aleks Robica, Max Prenner i Kruno Oriović iz Uzlopa kao i Stjepan, Matija i Ana Fortuna iz Križevaca.

Tamburaški sastav Gradišće formirali su samo za festival u Novom Sadu, ali su su Gradišćance nakon velikog uspjeha pozvali i na druge festivale u Vojvodini i Slavoniji. Budućnost sastava još nije jasna. Moguće je, da će tamburica Uzlop poći na kratki odmor u Novi Sad, veli muzički voditelj društva Konrad Robica.
(Hrvatska redakcija ORF-a)