Predstojnica Krstičević primila je predsjednika HNV-a RS dr. sc. Slavena Bačića, člana Savjeta Vlade RH za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Luku Krilića, člana Savjeta i predsjednika Hrvatske zajednice u Rimu

Predstojnica Krstičević primila je 20. veljače predsjednika Hrvatskog nacionalnog vijeća Republike Srbije dr. sc. Slavena Bačića, člana Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske.
Predsjednik HNV-a Republike Srbije se zahvalio predstojnici Krstičević na konkretnoj pomoći koju Državni ured kontinuirano pruža Hrvatima u Republici Srbiji. Informirao je predstojnicu Krstičević o najvažnijim aktualnim događanjima u zajednici te ju je pozvao na predstojeći nacionalni praznik Hrvata u Republici Srbiji – 19. ožujka – blagdan sv. Josipa, koji će se ove godine održati u Tavankutu.
Bačić je, zajedno s još četvero Hrvata iz Vojvodine sudjelovao na seminaru Zaštita prava nacionalnih manjina u procesu pristupnih pregovora, koji se 19. i 20. veljače 2015. održao u Centru izvrsnosti Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

Daria Krstičević, predstojnica Državnog ureda za Hrvate izvan RH 25. veljače je održala je sastanak s Lukom Krilićem, članom Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske i predsjednikom Hrvatske zajednice u Rimu.
Na sastanku se razgovaralo o položaju Hrvata u Italiji te provođenju nastave na hrvatskom jeziku u toj zemlji. Predstojnica je kazala kako će Državni ured, u sklopu svoje nadležnosti, dati punu podršku zaštiti prava hrvatske manjine u Italiji te će održati dodatne sastanke s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta kako bi se iznašao način unaprjeđenja provođenja hrvatske nastave.
Na sastanku se razgovaralo i o specifičnom položaju moliških Hrvata te o potrebi ulaganja dodatnih napora kako bi se očuvala hrvatska tradicija i baština.
(www.hrvatiizvanrh.hr)