Temeljem poziva Ministarstva prosvjete CG da se u osnovnoškolske i srednjoškolske udžbenike redovite nastave uvrste sadržaji iz povijesti, jezika i kulture hrvatskoga naroda u CG, sazvan je sastanak Školskoga odbora Hrvatskoga nacionalnog vijeća Crne Gore

Temeljem poziva Ministarstva prosvjete Crne Gore da se u osnovnoškolske i srednjoškolske udžbenike redovite nastave u Crnoj Gori uvrste sadržaji iz povijesti, jezika i kulture hrvatskoga naroda u Crnoj Gori, prošli tjedan je sazvan sastanak Školskoga odbora Hrvatskoga nacionalnog vijeća Crne Gore.
Školski odbor HNV-a sastavljen je od članova Odbora za kulturu i Odbora za sport i mlade HNV-a , a čine ga profesori Ružica Lazarević, Dijana Milošević, Josip Gržetić, Milena Pilastro Kovačić i Ljerka Sindik. Na sastanku je dogovorio da će Odbor za kulturu HNV-a stupiti u intenzivnu komunikaciju s predstavnicima Ministarstva prosvjete Crne Gore kako bi se dogovorile daljnje smjernice.
Koordinatorica Odbora za kulturu HNV-a Ljerka Sindik će ubuduće koordinirati rad Direktorata za obrazovanje pripadnika manjinskih naroda i drugih nacionalnih zajednica.
(Radio Dux)