Večer od Kandelore, bit će koncertom posvećena obljetnicama – 10 godina klape Kaše, 25 godina Subrenuma, te 0 godina Raguse

Direktorica programa Feste 2017. Darija Mikulandra-Žanetić najavila je na konferenciji za novinare kako će ove godine 16. Festu pratiti šaroliki program, od grličanja do koncerata klapa, prigodnih izložaba i prezentacija, a trajat će od 26. siječnja do 2. veljače. Riječ je o humanitarnoj manifestaciji koja se svake godine odvija uoči Feste sv. Vlaha, zaštitnika Dubrovnika.

“Nakon tradicionalnog grličanja u 19 sati, 26. siječnja održava se Festa od klapa u Kazalištu Marina Držića s početkom u 20 sati. Na tom tradicionalnom humanitarnom koncertu uživat ćete u našim ponajboljim klapama – nastupit će Karaka, Kurenat, Staglin, Oštro, Cavtajke, Rikordo, Subrenum, FA Linđo te Kaše”, rekla je Mikulandra-Žanetić. Dodala je kako se udruga Festa Dubrovnik tom večeri pridružuje obilježavanju 450. godišnjice smrti našega najvećeg komediografa Marina Držića kroz dramsko čitanje Kazališne družine Kolarin te uz sudjelovanje Kvarteta Sorkočević.

Sljedeći dan, 27. siječnja, održat će se Du Rock Parada u Noći muzeja u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik. Na programu 28. siječnja je gala koncert: Četiri tenora i Dubrovački simfonijski orkestar uz koji će nastupiti Vladimir Garić, Marko Pecotić Peco, Marko Škugor i Đani Stipaničev, a publika će uživati u glazbenoj poslastici klasičnih i popularnih pjesama. Dive Dijana Hilje, Ilijana Korać i Andrea Marić te gošća Jeanette Roeck iz Austrije, uz kvartet Dubrovačkoga simfonijskog orkestra, nastupit će 29. siječnja u crkvi Sv. Vlaha s početkom u 19 sati. izložba Josipa Ivanovića “Mali sveti Vlaho” otvara se 30. siječnja u 19 sati a predstavit će se i projekt “Sv. Vlaho u dubrovačkoj likovnosti”, sve u Kazalištu Marina Držića. Radionice autohtonih jela i vina održat će se 1. i 2. veljače, a 2. veljače i Festa od vina.

Predsjednik udruge Festa Dubrovnik Slobodan Vlašić rekao je kako sve završava Večerom od Kandelore, koja će se – ako ne u tradicionalnom obliku zbog pada proračuna – održati kao Večer od Kandelore s besplatnim koncertom klapa Kaše, koja slavi 10. obljetnicu, Subrenuma, koji slavi 25. obljetnicu, te Raguse, koja slavi 40. obljetnicu. Cjelokupni prihod od Feste Dubrovnik ide za obnovu crkve sv. Vlaha u povijesnoj gradskoj jezgri.
(Hina)