Saboru su , uz članove Zajednice, prisustvovali i gosti iz Predsjedništva ZHRM: Franjo Ipša, predsjednik ZHRM-a, Violeta Kalić, kandidatkinja za buduću predsjednicu ZHRM –a, Ljerka Toth Naumova, Vedran Iskra, Siniša Bogdanovski i Olivera Docevska, predsjednica NVO “Budnost”. Pozdravni govor održao je aktualni predsjednik ZHRM-a Franjo Ipša koji se osvrnuo na rad Zajednice kao i na aktualne probleme s kojima se susreće

Saboru u Kumanovu 26. ožujka prisustvovali su, uz članove Zajednice, i gosti iz Predsjedništva ZHRM: Franjo Ipša, predsjednik ZHRM-a, Violeta Kalić, kandidatkinja za buduću predsjednicu ZHRM –a, Ljerka Toth Naumova, Vedran Iskra, Siniša Bogdanovski i Olivera Docevska, predsjednica NVO “Budnost”. Pozdravni govor održao je aktualni predsjednik ZHRM-a Franjo Ipša koji se osvrnuo na rad Zajednice kao i na aktualne probleme s kojima se susreće.
U Radno predsjedništvo izabrani su Miroslav Trlin, Damir Ruff i Mladen Čurić. Potom je predložen i usvojen dnevni red. Po prvoj točci dnevnoga reda, Ivan Šerkinić, predsjednik kumanovskog ogranka ZHRM-a podnio je izvješće o radu ogranka u 2014. godini i najznačajnijim postignućima. Poslije podnošenja financijskog izvješća rizničara Jakova Lambaše, Radno predsjedništvo je istaklo jednu kandidaturu Ivana Šerkinića za predsjednika kumanovskog ogranka ZHRM-a za sljedeći mandat od dvije godine. Ivan Šerkinić je reizabran jednoglasno za predsjednika. Novi je predsjednik predložio Jakova Lambašu za administratora i rizničara, a Sabor ga je jednoglasno potvrdio. Čelnici sekcija su Zorica Trajčevska, Antun Čurić, Snježana Spasovska, dr. Marina Ujčić i Trlin Miroslav.
Saboru je predložen plan rada Ogranaka ZHRM-a u Kumanovu za 2015. godinu koji je jednoglasno usvojen. Realizacija plana rada će prvenstveno ovisiti o doznačenim novčanim sredstvima neophodnim za rad ogranka u Kumanovu. Izdvajamo: izložba skulptura Anete Božinove, Hrvatska večer u Kumanovu i turnir u boćanju.
Kandidatkinja za predsjednika ZHRM –a Violeta Kalić predstavila se članovima i predstavila svoj program rada.
Članovi Zajednice pozvani su da u što većem broju prisustvuju na izbornom saboru u Skopju 26. travnja 2015., kao i otvaranju izložbe skulptura Anete Božinove 29. travnja 2015. godine u kumanovskoj galeriji.
Teofanija Georgievska i Mario Petrovski iz klase profesorice Magdice Mitrovske odsvirale su pred prisutnim gostima i članovima zajednice dvije kompozicije Johanna Sebastiana Bacha. Članovima zajednice koji su pohađali nastavu njemačkog jezika i uspješno položili stupanj A1 dodijeljen je certifikat, a profesoru njemačkog i hrvatskog jezika Darku Rusevskom dodijeljena je zahvalnica za izniman rad i doprinos kumanovskom ogranku ZHRM-a.

Pratite www.facebook.com i www.zhrm.org