Hrvatska iz zraka, hvaljeni projekt jednog od najpoznatijih hrvatskih fotografa Davora Rostuhara, u Milanu gostuje u sklopu programa “Expo incittà”, sto se održava u okviru svjetske priredbe EXPO koju će vidjeti milijuni posjetitelja.

Izložba koju je podržao i ugledni National geographic bit će postavljena u samom središtu Milana, duž jedne od najfrekventnijih gradskih ulica, Corso Garibaldi.
Rostuhar je Hrvatsku iz zraka fotografirao punih sedam godina u sva četiri godišnja doba. Rezultat su fascinantne fotografije na kojima su prikazane prirodne ljepote i veličanstveno kulturno naslijeđe koje naša zemlja baštini.
Milano, grad EXPO-a, prvi će izvan hrvatskih granica ugostiti ovaj projekt koji je u Hrvatskoj s velikim uspjehom predstavljen u 11 hrvatskih gradova te je izložbu vidjelo više od pola milijuna posjetitelja.Izložba će biti postavljena od 17.6. do 1.7. U ta se dva tjedna lipnja u Milanu očekuje vise od 6 milijuna posjetitelja iz cijelog svijeta. Projekt “Hrvatska iz zraka” u Milano dovode generalna konzulica RH u Milanu Iva Pavić i direktor Hrvatske turističke zajednice u Milanu, Branko Curić, u suradnji s Gradom Milanom i Gospodarskom komorom Grada Milana.Projekt su podržali HTZ, Zaklada Hrvatska Kuća, Ministarstvo kulture, Ministarstvo poljoprivrede, TZ Grada Zagreba.
(Večernji.hr)