Prvo predstavljanje je organizirano u Los Angelesu u organizaciji izdavača i fondacije Black Mountain Institute, a drugo u Oaklandu u knjižari E.M. Wolfman u organizaciji izdavača i časopisa Berkeley Poetry Review

Olja Savičević Ivančević je, na poziv izdavača McSweeney’s iz San Franciska koji je u Sjedinjenim Državama objavio njezin roman Adio kauboju (Adios Cowboy, 2016), ovaj mjesec gostovala u Kaliforniji gdje je održala dvije književne večeri.

Predstavljanje je organizirano u Los Angelesu u organizaciji izdavača i fondacije Black Mountain Institute, a drugo u Oaklandu u knjižari E.M. Wolfman u organizaciji izdavača i časopisa Berkeley Poetry Review.

Obje promocije bile su sjajno posjećene, a u publici su bili i brojni novinari, kritičari i drugi izdavači koji objavljuju prijevodnu literaturu na engleskom jeziku.

Roman Adio kauboju odlično je prihvatila američka kritika, a magazin The Atlantic napisao je kako se radi o „mračnom i dovitljivom hrvatskom romanu koji predstavlja sve ono čega nema u blještavim brošurama o jadranskoj obali“.
Prava za objavljivanje romana Adio kauboju dosad su otkupljena u jedanaest zemalja.
(Culturenet.hr)