Blagdan sv. Roka, zaštitnika župe Bosanska Gradiška, proslavljen je svečanim euharistijskim slavljem koje je 16. kolovoza predvodio vlč Predrag Ivandić, prefekt u travničkom sjemeništu.

U koncelebraciji bili su domaćin župnik Marko Stojčić, banjolučki, a nekadašnji bosanskogradiški župnik Vladislav Žarko Ošap, župnik u Staroj Gradiški Mato Rukavina, župnik župe Nova Topola Anto Barešić, dominikanac Ivan Marija Tomić iz Zagreba i don Tibor Berec, svećenik iz Mađarske na studiju u Rimu.
U crkvi su se okupili vjernici župe sv. Roka iz Bosanske Gradiške te župa Dolina, Nova Topola, Stara Gradiška i ostali, koji su došli iz europskih zemalja, najviše iz Hrvatske, potom izaslanstvo Grada Bosanska Gradiška, na čelu s Davorom Glišićem, načelnikom društvenih djelatnosti. U Bosansku Gradišku tradicionalno je iz Nove Gradiške dopješačio Drago Pauković s kćerkama Renatom i Franciskom kako bi, ispunivši zavjet, dali svoj doprinos proslavi Božjeg ugodnika svetog Roka.
Župnik Stojčić zahvalio je svima koji su pridonijeli svečanom ozračju proslave zaštitnika bosanskogradiške župe te pozvao nazočne i na zajedničko druženje.
(Ika)