Krpan je danas profesor emeritus, umjetnik koji je nastupao diljem svijeta, odgojio i obrazovao brojne generacije izvrsnih pijanista, nositelj velikog broja priznanja i odličja

Vladimir Krpan, pijanist i profesor klavira na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, održat će na svoj 75. rođendan, u petak, 11. siječnja, solistički koncert u dvorani Hrvatskoga glazbenog zavoda s početkom u 20 sati.
Krpan je danas profesor emeritus, umjetnik koji je nastupao diljem svijeta, odgojio i obrazovao brojne generacije izvrsnih pijanista, nositelj velikog broja priznanja i odličja.
Na programu će se naći djela dvojice autora kojima se – uz djela Ludwiga van Beethovena – umjetnik bavi kroz sva desetljeća umjetničke aktivnosti. To je Robert Schumann i njegov Carnaval op. 9. Podnaslov pod nazivom Mali prizori na četiri note skromno opisuje raskošan slijed od 22 stavka kojim skladatelj, služeći se likovima komedije dell’arte, opisuje karaktere svojih prijatelja i kolega. U drugom dijelu koncerta umjetnik će izvesti Varijacije na Paganinijevu temu op. 35 Johannesa Brahmsa.
(Glas Slavonije)