Uz brojne članove hrvatske rimske zajednice, proslavi je također nazočio predstojnik Državnoga ureda za Hrvate izvan RH Zvonko Milas te diplomatski predstavnici u Rimu: veleposlanik RH pri Svetoj Stolici Neven Pelicarić, veleposlanica BiH pri Svetoj Stolici Slavica Karačić, veleposlanica BiH u Italiji Željana Zovko

Papinski hrvatski zavod svetoga Jeronima u Rimu proslavio je u petak, 30. rujna svetkovinu svoga nebeskog zaštitnika. Svečano euharistijsko slavlje u Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima predvodio je novi rektor preč. Bože Radoš, uz koncelebraciju vicerektora vlč. Marka Đurina, duhovnika o. Mihalya Szentmartonija, DI, te tridesetak svećenika koji su na studiju ili na službi u Rimu. Uz brojne članove hrvatske rimske zajednice – bogoslove, redovnice i studente laike – slavlju se pridružila i skupina hodočasnika iz Ozlja, drevnoga frankopanskog grada sa svojim župnikom preč. Josipom Jakovčićem.

Proslavi sv. Jeronima nazočio je također predstojnik Državnoga ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas te diplomatski predstavnici u Rimu: veleposlanik RH pri Svetoj Stolici Neven Pelicarić, veleposlanica BiH pri Svetoj Stolici Slavica Karačić, veleposlanica BiH u Italiji Željana Zovko.

Prije završnoga blagoslova s relikvijarom sv. Jeronima rektor Radoš ukratko se predstavio s nekoliko kratkih biografskih podataka te zahvalio svima u Zavodu koji su ga poduprli u njegovim prvim rektorskim koracima i koji su pridonijeli organizaciji proslave. Također je uputio riječ zahvale nazočnim talijanskim vjernicima koju su na različite načine prijateljski povezani sa Zavodom.

Tijekom mise pjevao je zbor svećenika studenata pod ravnanjem vlč. Josipa Vidasa, a u asistenciji bili su hrvatski bogoslovi iz Zavoda Germanicum-Hungaricum. Proslava svetkovine sv. Jeronima nastavljena je nakon euharistijskoga slavlja druženjem i osvježenjem u zavodskim prostorijama.
(IKA)