Izložbu u kolovozu možete pogledati na otoku Pašmanu u općini Tkon, u rujnu u Kruču (Molize), a od 7. listopada u Zagrebu u Hrvatskoj matici iseljenika. Izložba seli u Zadar 15. listopada, a u Suboticu početkom prosinca

U OŠ “San Vincenzo” putujuću izložbu Iserlohn – Rim – Molize – Zagreb 2016 “Glagoljica u dječjem oku i srcu” otvorio je 28. svibnja veleposlanik RH u Rimu Damir Grubiša i predstavnica Grada Zagreba, posebna savjetnica gradonačelnika, Biserka Bucković. Radovi su bili izloženi u unutarnjem i vanjskom prostoru škole, a izložba je oduševila mnogobrojne posjetitelje.
Otvaranju su nazočili i hrvatski umjetnici Ankica i Ante Karačić koji žive i rade u Njemačkoj i koji su osmislili i pokrenuli likovni natječaj “Glagoljica u dječjem oku i srcu”. Projekt traje već 16 godina tijekom kojih je okupio 1000 djece, 200 pedagoga, 150 škola i brojne udruge iz čak 17 različitih zemalja. Tema ovogodišnjeg natječaja “Glagoljica u dječjem oku i srcu” privukla je veliki broj sudionika iz Hrvatske, Mađarske, Austrije, Italije, Švicarske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Njemačke.
Žiri Gradske galerije Iserlohn u travnju je odabrao najbolje crteže, a među njima su bili i radovi troje učenika Hrvatske nastave u Rimu – Nine Alvir (7. r.), Marca i Giulie Verdat (8. r.) koji su osvojili 3. mjesto u kategoriji učenika od 5. do 8. razreda.
U sklopu projekta izloženo je preko 1000 dječjih radova izvedenih različitim tehnikama (ugljen, olovka, kolaž, kombinirane tehnike), od kojih svaki (spektrom intenzivnih boja ili igrom monokromatskim tonovima) plijeni osebujnošću i jedinstvenošću.
Izložbu u kolovozu možete pogledati na otoku Pašmanu u općini Tkon, u rujnu u Kruču (Molize), a od 7. listopada u Zagrebu u Hrvatskoj matici iseljenika. izložba seli u Zadar 15. listopada 2016., a u Suboticu početkom prosinca.
(Hrvatski glas Berlin)