Na 86. međunarodnom salonu automobila hrvatska tvrtka Rimac Automobili predstavila je električni superautomobil Concept_One. Najnovija verzija automobila iz četiri elektromotora razvija čak 1088 ks i 1600 Nm, a može pojuriti do 355 km/h

Na 86. međunarodnom salonu automobila u Ženevi svoje adute predstavila je i hrvatska tvrtka Rimac Automobili, domaćeg poduzetnika Mate Rimca. Izložena je konačna izvedba električnog superautomobila Concept_One. Najnovija verzija automobila iz četiri elektromotora razvija čak 1088 ks i 1600 Nm, a može pojuriti do 355 km/h. Od mirovanja do stotke stiže za samo 2,6 sekundi, pa se spominje kao najbrži električni automobil u svijetu! Tvrtka Rimac Automobili proizvest će samo osam primjeraka ove ručno rađene zvjerke.
– Kako bismo postigli željene performanse, najprije smo razvili tehnologiju, a tek onda automobil. Concept_One prošao je kroz četiri izdanja na putu od koncepta do proizvodne izvedbe. U svakom smo izdanju redizajnirali gotovo sve sisteme, kako bismo postigli razinu performansi i kvalitete koju smo si zadali na početku – objasnio je Rimac koje je predstavio i Concept_S, koji opisuju kao zlog brata blizanca.
Automobil ima 296 konjskih snaga više za ukupno 1384 konjskih snaga. Agresivni aerodinamični elementi povećavaju potisnu silu za 34 posto, a auto ima i 50 kg manje. S obzirom na navedeno niti ne čudi što je nakon eventa gomila pohrlila na Rimčev štand.
(fenix-magazin.de)