Predsjednica je za počasnog konzula RH imenovala donedavnog predsjednika Industrijsko – trgovačke komore za Rheinhessen (IHK) sa sjedištem u Mainzu i predsjednika Njemačko-hrvatskog društva u Mainzu 

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović imenovala je Richarda Patzkea, donedavnog predsjednika Industrijsko – trgovačke komore za Rheinhessen (IHK) sa sjedištem u Mainzu i predsjednika Njemačko-hrvatskog društva u Mainzu za novog počasnog konzula Republike Hrvatske u Mainzu.

Tim je povodom u prostorijama IHK u Mainzu 25. siječnja održan svečani prijem kojem su nazočili brojni hrvatski i njemački uglednici, među kojima veleposlanik RH u Berlinu Ranko Vilović, gk RH u Frankfurtu Vladimir Duvnjak, predsjednik IHK u Mainzu dr. Engelbert J. Günster, predsjednica Hrvatske kulturne zajednice Mainz Katica Vraneša te brojni drugi.

Veleposlanik Vilović i gk Duvnjak su u ime hrvatske države Patzkeu uručili Pismo imenovanja kojeg je potpisala predsjednica Grabar Kitarović, te mu darovali komplet knjiga hrvatskih autora na njemačkom jeziku. Predsjednica HKZ Mainz Katica Vraneša novom je počasnom konzulu darovala nedavno objavljenu monografiju HKZ Mainz, te kravatu s hrvatskim pleterom.

Zadovoljstvo imenovanjem Patzkea, kao i odličnim odnosima dvije zemlje, izrazio je i veleposlanik Ranko Vilović.

Richard Patzke kazao je kako mu je ovo imenovanje čast, te kako je zadovoljan suradnjom, ali i činjenicom da su Hrvati i Nijemci prije svega prijatelji.

Tijekom večeri nekoliko pjesama su izveli Zbor i tamburaši HKZ Mainz.

Fotogalerija