Na izboru u Tomislavgradu će se predstaviti 27 djevojaka koje dolaze iz Novoga Zelanda, Australije, SAD -a, Brazila, Čilea, Perua, Mađarske, Njemačke, Vojvodine, Austrije, Belgije, Italije, Slovenije, Crne Gore, Češke, Slovačke, Rumunjske, Makedonije, Kosova, Španjolske te BiH

Udruga za očuvanje i promicanje hrvatske tradicijske kulture u BiH „Stećak“i Hrvatska matica iseljenika iz Zagreba, a pod pokroviteljstvom Državnog ureda za Hrvate izvan RH i Općine Tomislavgrad, i uz pomoć Vlade Herceg-bosanske županiji organiziraju iznimno zanimljiv program pod nazivom Revija tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske, koji će se održati 28.lipnja u Gradskoj sportskoj dvorani u Tomislavgradu, s početkom u 19,00 sati.
Na izboru će se predstaviti 27 djevojaka koje dolaze iz 21 države i to: Novoga Zelanda, Australije, Sjedinjenih Američkih Država, Brazila, Čilea, Perua, Mađarske, Njemačke, Vojvodine, Austrije, Belgije, Italije, Slovenije, Crne Gore, Češke, Slovačke, Rumunjske, Makedonije, Kosova. Španjolske te Bosne i Hercegovine.
Među natjecateljicama se biraju najljepša djevojka te prva i druga pratilja, a na web portalu www.udruga-stecak.hr bira se i Miss fotogeničnosti, ovoga posebno atraktivnog izbora.
Zanimljivo je da će iz nekih zemalja sudjelovat će i po dvije kandidatkinje, u različitim narodnim nošnjama, većinom iz krajeva otkuda potječu njihovi roditelji, bake i djedovi.
Tijekom boravka u domovini, djevojke će 26. lipnja posjetiti Zagreb, gdje će ih primiti predsjednik RH, Ivo Josipović a potom i predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko.
Cilj ovoga programa je susret i povezivanje Hrvata iz cijeloga svijeta u svrhu promicanja naše zajedničke tradicijske kulture, upoznavanje i pružanje potpore Hrvatima u BiH, posebice u jačanju i očuvanju nacionalnog i kulturnog identiteta.