Druga Richterova retrospektiva u toj austrijskoj galeriji suvremene umjetnosti (prva je bila 1972.) donosi više od 100 djela uglednog arhitekta i jednog od ključnih umjetnika druge polovice 20. stoljeća

Velika retrospektivna izložba Vjenceslava Richtera će od 22. ožujka, u manjem opsegu nego što je to bilo u zagrebačkom Muzeju suvremena umjetnosti (MSU), biti postavljena u Neue Galerie Graz, pod nazivom ‘Rebel with a Vision’.
Druga Richterova retrospektiva u toj austrijskoj galeriji suvremene umjetnosti (prva je bila 1972.) donosi više od 100 djela uglednog arhitekta i jednog od ključnih umjetnika druge polovice 20. stoljeća, koji je zauzeo i važno mjesto u europskoj povijesti umjetnosti.
Predstavit će se izbor sa zagrebačke retrospektive “Buntovnik s vizijom”, postavljene prošle godine u povodu stote obljetnice njegovog rođenja, na kojoj je s više od dvije stotine radova bio predočen autorov cjeloviti pedesetogodišnji opus.
Izložba ga je prikazala kao umjetnika, arhitekta, slikara, grafičara, dizajnera, scenografa i teoretičara koji je, djelujući na različitim područjima od likovnosti do teorijskih istraživanja imao jednu misao – sudjelovati u stvaranju boljeg i humanijeg svijeta.

Autori izložbe u Grazu, koja se može razgledati do 2. rujna, su Vesna Meštrić iz MSU-a i kustoski tim Günther Holler-Schuster i Gudrun Danzer iz Neue Galerie Graz.
Likovni postav potpisuju Vladimir Končar (Studio Revolucija), Vedran Kasap i Ozana Ursić (Clinica Studio).
(Hina)