Umjetnika koji je ostavio traga na više područja hrvatske javnosti tijekom prve polovice 20. stoljeća, od slikarstva do pedagoškog rada, predstavit će se s više od 150 ulja, grafika, crteža i karikatura, a izložbom se obilježava i 150 godina njegova rođenja. Moći će se vidjeti i Crnčićeve privatne stvari poput vreće za spavanje, suncobrana, putnog stalka, raznog pribora

U Galeriji Klovićevi dvori otvorena je izložba jednog od naših najcjenjenijih slikara Mencija Clementa Crnčića – ‘Retrospektiva. Na ovako nešto čekalo se više od 25 godina koliko je prošlo od njegove posljednje retrospektive.
Umjetnika koji je ostavio traga na više područja hrvatske javnosti tijekom prve polovice 20. stoljeća, od slikarstva do pedagoškog rada, predstavit će se s više od 150 ulja, grafika, crteža i karikatura, a izložbom se obilježava i 150 godina njegova rođenja. Moći će se vidjeti i Crnčićeve privatne stvari poput vreće za spavanje, suncobrana, putnog stalka, raznog pribora.
Izložbu potpisuje viša kustosica Galerije Klovićevi dvori Petra Vugrinec, autorica niza kritičkih retrospektiva umjetnika iz razdoblja moderne, a koautori su Darija Alujević, za područje Crnčićeva pedagoškog i muzejsko-galerijskog rada, te Frano Dulibić za područje karikature.
Crnčićeva ‘Retrospektiva’ otvorena je svaki dan osim ponedjeljka sve do 8. svibnja.

Video