U Sinju 4. kolovoza u Galeriji Galiotović otvorena je izložba slika – Retrospektiva djela nastalih na 8 likovnih kolonija – Ivan Gundić Ćiso – Dalmata

Ova jednodnevna kolonija održava se kao sjećanje na akademskog slikara i pedagoga Ivana Gundića. Prve umjetničke veze Sinja i Stanišića uspostavili su pokojni Ivan Gundić Ćiso i Lovre Plavac iz Sinja. Te umjetničke veze nastavljene su, pa je tako Plavač bio sudionik jedne od kolonija koja je održana u čast tada već pokojnog Gundića.
Izložba je nastala u suradnji s predstavnicima HKD V. Nazor iz Stanišića (Vojvodina) koji već drugu godinu dolaze na Alku u Sinj. Izložba je retrospektiva djela nastalih na likovnoj koloniji Ivana Gundića Ćiso Dalmata koju je pok. Gundić započeo prije desetak godina u malom bačkom selu. Nakon izložbe prisutni su mogli uživati u KUD Glavice. U Galeriji Sikirica 5. kolovoza održano je zanimljivo predavanje o radu pčelarskih udruga u Bačkoj gdje se moglo saznati kako se pravi med od suncokreta i bagrema te razmijeniti iskustva.
(Hrvatska riječ)