U povodu primitka u hrvatsko državljanstvo, potomka hrvatskih iseljenika iz Bolivije primila je Daria Krstičević, predstojnica Državnog ureda za Hrvate izvan RH 

U povodu primitka u hrvatsko državljanstvo, u petak 30.siječnja, Daria Krstičević, predstojnica Državnog ureda za Hrvate izvan RH primila je Renea Roberta Pabon Ortiza (31), potomka hrvatskih iseljenika iz Bolivije.
Ortiz je zahvalio Državnom uredu za Hrvate izvan RH na mogućnosti koja mu je pružena, dok boravi u Republici Hrvatskoj i uči hrvatski jezik na Croaticumu, te posebice oko stjecanja hrvatskog državljanstva.
– Ne mogu opisati sreću koju osjećam jer sam dobio hrvatsko državljanstvo. Moj pradjed je odavde došao u Boliviju. Tijekom cijelog svog odrastanja sam od svog djeda i majke slušao o prelijepoj Hrvatskoj – rekao je oduševljeno Ortiz i dodao kako svojoj majci još nije stigao javiti radosnu vijest.
– Svoju radost sam najprije odlučio podijeliti s vama, s Državnim uredom za Hrvate izvan Republike Hrvatske jer ste mi, od početka dolaska u domovinu mojih predaka, bili potpora i pomagali mi oko svih proceduralnih postupaka, ali i svih ostalih situacija, dodao je Ortiz, koji je primio rješenje o primitku u hrvatsko državljanstvo.
(www.hrvatiizvanrh.hr)