Nevladina udruga, HKD “Tomislav “iz Kotora održala je svoju osnivačku skupštinu proteklog mjeseca. Sukladno zakonskim propisima, društvo je i službeno registrirano kod nadležnog ministarstva
Nevladina udruga Hrvatsko kulturno društvo “Tomislav “ iz Kotora održala je svoju osnivačku skupštinu proteklog mjeseca. Sukladno zakonskim propisima HKD “Tomislav” Kotor je i službeno registrirano kod nadležnog ministarstva.
Cilj nevladine udruge HKD “Tomislav” je upoznati djecu i mlade kroz rad brojnih sekcija sa sadržajima materijalne i nematerijalne kulturne baštine Hrvata u Boki kotorskoj. Kulturna baština predstavlja sponu između prošlosti, sadašnjosti i budućnosti; predstavlja sredstvo očuvanja identiteta i kontinuiteta.
Ponosni na svoju tradiciju i kulturne posebnosti, višestoljetne tradicijske manifestacije i običaje prigodom vjerskih blagdana Hrvata u Boki kotorskoj žele upoznati mlade s vrijednostima koje su njegovali njihovi preci. Posebna pozornost dana je očuvanju tradicijskog zbornog i klapskog pjevanja Hrvata u Boki kotorskoj.
-Kao nevladina udruga otvoreni smo za suradnju i međusobnu komunikaciju sa svim nevladinim udrugama hrvatskog predznaka-rekla je predsjednica Zrinka Velić.
(Radio Dux)