Na sjednicama s delegatom vlč. Ivicom Komadinom okupilo se više od 120 hrvatskih pastoralnih te nekoliko hrvatskih socijalnih djelatnika. Sjednice su održane 28. siječnja za Bavarsku regiju u Poingu kod Münchena, 29. siječnja u prostorijama HKM Ludwigshafen za regije Baden-Württemberg I., Baden-Württemberg II., 30. siječnja u HKM Essen za regiju Sjeverna Rajna i Vestfalija, 31. siječnja u prostorijama Bogoslovije u Hildesheimu za Sjevernu regiju te 4. veljače u HKM Mainz za Rajnsko-majnsku regiju

Na regionalnim sjednicama u Njemačkoj na čelu s delegatom za hrvatsku pastvu u toj zemlji vlč. Ivicom Komadinom okupilo se više od 120 hrvatskih pastoralnih te nekoliko hrvatskih socijalnih djelatnika. Sjednice su održane 28. siječnja za Bavarsku regiju u Poingu kod Münchena, 29. siječnja u prostorijama HKM Ludwigshafen za regije Baden-Württemberg I., Baden-Württemberg II., 30. siječnja u HKM Essen za regiju Sjeverna Rajna i Vestfalija, 31. siječnja u prostorijama Bogoslovije u Hildesheimu za Sjevernu regiju te 4. veljače u HKM Mainz za Rajnsko-majnsku regiju. Nakon prigodne meditacije i molitve na svim je sjednicama sudionike pozdravio delegat Komadina. Na sjednicama su sudjelovali i ravnatelj dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu fra Josip Bebić, predstavnici Crkve u Njemačkoj te hrvatskih diplomatskih predstavništva.
U HKM Essen nakon sjednice u kapeli Majke Božje Kraljice Hrvata molio se šesti čas. Voditelj misije vlč. Stjepan Penić sudionike je upoznao s misijom, zajednicom sestara Maloga Isusa u Essenu, s tom lijepom hrvatskom kapelom te sestarskim samostanom. Predavanje o budućnosti zajednica drugih materinskih jezika na primjeru hrvatskih misija održao je njemački skalabrinac mr. o. Tobias Kessler, znanstveni suradnik na Institutu Crkva u svijetu i misija Filozofsko-teološke visoke škole Sankt Georgen u Frankfurtu. Opširnije na www.ika.hr
Delegat Komadina upoznao je sudionike s aktivnostima Hrvatskoga dušobrižničkog ureda u 2013. godini te ih je podsjetio na novo dopunjeno izdanje hrvatskog molitvenika i pjesmarice “Slavimo Boga”, a koje se može nabaviti i preko Ureda u Frankfurtu. Također je govorio o budućem susretu hrvatskih studenata iz Njemačke od 29. studenoga do 1. prosinca 2013. u Frankfurtu. Bilo je riječi i o pastoralnom djelovanju u pojedinim regijama.
Ravnatelj Bebić govorio je o stanju hrvatskoga dušobrižništva u svijetu te je uime hrvatskih (nad)biskupa zahvalio hrvatskim pastoralnim i socijalnim djelatnicima na svemu što čine za svoje sunarodnjake u Njemačkoj. Ujedno je sve pozvao na spomen-slavlje žrtava bleiburške tragedije i hrvatskoga križnog puta 11. svibnja u Bleiburg.