Sjednice hrvatskih pastoralnih djelatnika iz Njemačke, na čelu s delegatom za hrvatsku pastvu u Njemačkoj vlč. Ivicom Komadinom, održane su u pet njemačkih gradova u organizaciji Hrvatskoga dušobrižničkog ureda iz Frankfurta i hrvatskih katoličkih misija i zajednica na čijem su se prostoru održavale sjednice 

Prve regionalne sjednice hrvatskih pastoralnih djelatnika iz Njemačke, na čelu s delegatom za hrvatsku pastvu u Njemačkoj vlč. Ivicom Komadinom, održane su od 17. do 21. veljače u pet njemačkih gradova u organizaciji Hrvatskoga dušobrižničkog ureda iz Frankfurta i hrvatskih katoličkih misija i zajednica na čijem su se prostoru održavale sjednice.
Na sjednicama se okupilo više od 140 hrvatskih pastoralnih djelatnika u Njemačkoj. Sjednica za pastoralne djelatnike iz hrvatskih katoličkih misija Bavarske regije održana je 17. veljače u hotelu “Poinger Hof” u Poingu kod Münchena, 18. veljače u Waiblingenu za regije Baden-Württemberg I. i Baden-Württemberg II. u prostorijama Hrvatske katoličke zajednice Waiblingen u dvorani Sv. Ante, 19. veljače u Bochumu za regiju Sjeverna Rajna i Vestfalija u prostorijama Hrvatske katoličke misije Bochum, 20. veljače u Hildesheimu za Sjevernu regiju u prostorijama Bogoslovije u Hildesheimu te 21. veljače u Frankfurtu na Majni za Rajnsko-majnsku regiju u župnoj dvorani župe sv. Kristofora u Preungesheimu.
Nakon prigodne meditacije i molitve za pastoralne djelatnike preminule u posljednje vrijeme na svim je sjednicama sve na početku pozdravio delegat vlč. Komadina. Na sjednici u Poingu sudjelovao je referent za dušobrižništvo katolika inozemnih misija u nadbiskupiji München-Freising prelat Josef Obermaier i generalni konzul Generalnog konzulata RH u Münchenu Petar Uzorinac; na sjednici u Waiblingenu bjelovarsko-križevački biskup Vjekoslav Huzjak i referent za katolike drugih materinskih jezika u biskupiji Rottenburg-Stuttgart Ulrich Reif; u Bochumu generalni konzul GK RH iz Düsseldorfa Zvonko Plećaš, konzul drugog razreda Tihomir Kujundžić te župnik Hrvatske katoličke župe sv. Nikole Tavelića u Nizozemskoj sa sjedištem u Rotterdamu fra Juro Tokalić; u Hildesheimu konzul gerant GK RH iz Hamburga Stanko Lipnjak te u Frankfurtu generalni konzul GK RH iz Frankfurta Josip Špoljarić i konzul GK Bosne i Hercegovine u Frankfurtu Dragan Bagarić, referent za zajednice drugih materinskih jezika u biskupiji Fulda vlč. Hans Paul Dehm i predsjedavajući Vijeća katolika drugih materinskih jezika u biskupiji Mainz Joaquim Marques Nunes i župnik njemačke župe sv. Kristofora u Preungesheimu u Frankfurtu fra Anto Batinić. Više njih je uputilo i prigodnu riječ, istaknuvši važnost djelovanja hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj. Prigodnu riječ uputili su i predstavnici regija i voditelji misija i zajednica na čijim su se područjima održavale sjednice.
Na sjednicama je predavanje o demografskom pogledu na ulazak Hrvatske u Europsku uniju održao prof. dr. Anđelko Akrap, pročelnik katedre za demografiju Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.
(IKA)