Bubrina je još u svibnju 1999. godine odlikovao dr. Franjo Tuđman za osobiti doprinos razvitku i ugledu Republike Hrvatske i dobrobiti njezinih građana, a odlikovanje mu je uručeno na najposjećenijem i najbolje organiziranom godišnjem događaju hrvatske zajednice u Torontu

Na 16. gala večeri Kanadsko-hrvatske gospodarske komore 11. svibnja u Burlingtonu uručeno je odlikovanje Red hrvatskog pletera dr. Vladimiru Bubrinu. Njime ga je u svibnju 1999. godine odlikovao dr. Franjo Tuđman za osobiti doprinos razvitku i ugledu Republike Hrvatske i dobrobiti njezinih građana. Dr. Bubrin je dugogodišnji aktivni član hrvatske zajednice u Torontu, diplomirao je i doktorirao na Sveučilištu Toronto slavenske jezike i književnost, uključujući i hrvatski. Tijekom 70-ih i 80-ih godina bio je ravnatelj Hrvatske škole u Torontu i učitelj hrvatskog jezika duže od petnaest godina. Dr. Bubrin kontinuirano prevodi s hrvatskog na engleski i to posebno tekstove „zlatnog doba“ hrvatske književnosti – renesanse. Godine 2015. zajedno s prof. Vinkom Grubišićem preveo je Dike ter hvaljenja, Hrvatska renesansna čitanka. Dr. Bubrin član je Društva hrvatskih književnika, Književnog kruga Split, Kanadsko hrvatske gospodarske komore, AMCA Toronto i drugih. Za svoj radi i aktivnosti primio je brojne nagrade.
Odlikovanje iz nepoznatih razloga nije nikad uručeno dr. Bubrinu. Na zamolbu Veleposlanstva RH u Kanadi, predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović je u studenom 2017. godine donijela Odluku o davanju suglasnosti za izdavanje duplikata za dodijeljeno odlikovanje i njegovo uručenje.
Istovremeno, Odlukom Predsjednice RH veleposlanica Marica Matković je određena kao izaslanica u prigodi svečanog uručenja odlikovanja. Odlikovanje je uručeno na najposjećenijem i najbolje organiziranom godišnjem događaju hrvatske zajednice u Torontu. Na svečanoj 16. večeri Kanadsko-hrvatske gospodarske komore bilo je preko 600 gostiju iz gospodarskog, političkog i javnog života kanadske i hrvatske zajednice. (ca.mvep.hr</a>)”