Osobitost ovog koncerta je u tome da je sopranistica na program koncerta uvrstila i nekoliko popijevki hrvatskih autora. Tako će pred berlinskom publikom izvesti četiri skladbe Dore Pejačević, ali i skladbe Josipa Hatzea i Ivana pl. Zajca

Solistica berlinske Državne opere, hrvatska sopranistica Evelin Novak 8. siječnja održat će recital u Schiller Theateru (jer se berlinska Državna opera obnavlja) uz pijanista Matthiasa Samuila. Osobitost ovog koncerta je u tome da je sopranistica na program koncerta uz strane skladatelje poput Richarda Straussa i Sergeja Rahmanjinova, stavila i nekoliko popijevki hrvatskih autora. Tako će Evelin Novak pred berlinskom publikom izvesti četiri skladbe Dore Pejačević, ali i skladbe Josipa Hatzea “Majka”, “Suzi” i “Mojim pjesmama” te skladbu “Na gondoli” Ivana pl. Zajca iz “Mletačke elegije”.
Evelin Novak u berlinskoj Državnoj operi nastupa u ulogama kao što su Mozartova Pamina iz “Čarobne frule” ili pak Violetta Valery iz Verdijeve “La Traviate”. U ovoj će godini imati i debi u Gran Teatre del Liceu u Barceloni u ulozi Micaele iz Bizetove “Carmen”. Evelin Novak rođena je 1985. godine u Gornjem Mihaljevcu kod Čakovca, a studirala je pjevanje kod Dunje Vejzović u Stuttgartu.
(Večernji list)