Ravnatelj Markić, zajedno s domaćinima iz HK župe New York, pridružio se 9. listopada pastoralnom skupu hrvatskih svećenika i redovnica koji djeluju u SAD-u i Kanadi u Clevelandu

U sklopu godišnjeg Pastoralnog skupa hrvatskih svećenika i redovnica koji djeluju u SAD-u i Kanadi, koji se od 9. do 12. listopada održava u Clevelandu, ravnatelj Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu dr. Tomislav Markić od 6. do 8. listopada je posjetio Hrvatsku katoličku župu u New Yorku, kao i crkve Sv. Ćirila i Metoda i Sv. Rafaela u kojima se iseljeni Hrvati okupljaju na misnim slavljima.
Domaćini njujorškoga susreta dr. Markiću bili su svećenici i redovnice koji ondje djeluju: župnik fra Nikola Pašalić, inače i delegat Hrvatske inozemne pastve za Sjedinjene Američke Države, župni vikari fra Ilija Puljić i fra Željko Barbarić te s. Anica Matić, s. Izabela Galić i s. Lidija Banožić.
Ravnatelj Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu dr. Markić, zajedno s domaćinima iz HK župe New York, pridružio se 9. listopada pastoralnom skupu u Clevelandu.
(IKA)