Američki producent i redatelj hrvatskog podrijetla Peter Radovich Jr., direktor sportskog programa CBS-a i dobitnik 27 Emmyja u karijeri, ponovno je ove godine nominiran za prestižnu televizijsku nagradu u čak devet kategorija

Proslavljeni američki producent i redatelj hrvatskog podrijetla Peter Radovich Jr., direktor sportskog programa CBS-a i dobitnik 27 Emmyja u svojoj bogatoj karijeri, ponovno je ove godine nadmašio svoje kolege i nominiran je za prestižnu televizijsku nagradu u čak devet kategorija što je najviše nominacija koje je ikada dobio unutar jedne godine i definitivno ga svrstava u društvo najboljih producenata današnjice.
– Koliko sam uzbuđen zbog ovogodišnjih devet nominacija u Americi, toliko sam uzbuđen da konačno mogu pokazati svoj rad hrvatskoj publici i to u dokumentarnoj seriji Barakude koju produciram u suradnji s Hrvatskim vaterpolskim savezom i reprezentacijom. Dokumentarci su bez sumnje moj najdraži izbor, žanr koji najbolje radim i s kojim sam imao najviše uspjeha u Americi. Nadam se da će serijal Barakude biti neodoljiv i dinamičan te da će se svidjeti hrvatskoj publici – izjavio je Peter Radovich.
Najvažnije kategorije u kojima je Radovich nominiran za ovogodišnji Emmy su najbolji sportski dokumentarac, tek njegov drugi, dok je s prvim osvojio tri Emmyja uključujući nagradu i za najbolji dokumentarac.
U kategoriji najbolji sportski teaser nominiran je za remix pjesme legendarne grupe Queen We Will Rock You koji je producirao zajedno s Brianom Mayem iz Queena, a koja je bila teaser za otvaranje Super Bowl-a koji je vidjelo više od 120 milijuna Amerikanaca. Nominacija za najbolju sportsku antologiju vijesti predstavlja show koji je osmislio Radovich, kombinirajući legendarne vijesti ’60 minutes’ iz sportskog ugla, i nominiran je u svojoj debitantskoj sezoni.
Također, nominiran je i za najbolju umjetničku direkciju za Super Bowl, najbolje sportsko novinarstvo za 60 Minutes-The Fall of Lance Armstrong, najbolji dugometražni prilog za 60 Minutes – Great Falls, najbolja sportska serija uživo za College Football, najbolja glazbena kompozicija za College Football – The Army-Navy Game i najbolja grafička postprodukcija za The NFL Today.
(Večernji list)