Projekt “Hrvatski jezik i susreti jezičke kulture na online platformi”, autorice Marine Bogdanović – sveučilišne prvostupnice psihologije na zadarskom Sveučilištu, počinje s realizacijom putem online edukacije sudionika

Projekt “Hrvatski jezik i susreti jezičke kulture na online platformi”, autorice Marine Bogdanović – sveučilišne prvostupnice psihologije na zadarskom Sveučilištu, počinje s realizacijom 10. 9., putem online edukacije sudionika. U okviru projekta u periodu od 10. 9. do 10. 11 . 2017. godine realizirati će se edukativne radionice na online Moodle platformi za učenike osnovnih i srednjih škola u Crnoj Gori. Projekt se odvija u suradnji sa Udruženjem inovativnih nastavnika Zbornica CG, uz suglasnost Ministarstva prosvjete Crne Gore i Zavoda za školstvo, a uz financijsku potporu Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava Crne Gore.

Osnovni ciljevi projekta su stvaranje online platforme kao modela za neformalnu edukaciju učenika, kreiranje modela za poboljšanje ostvarivanja prava hrvatske nacionalne zajednice iz Crne Gore na obrazovanje na materinskom jeziku, kao i upoznavanje bogatstva različitosti jezika i nacionalnih kultura na području Crne Gore.

Radionice na koje se učenici mogu prijaviti su: radionice hrvatskog jezika, radionice literarnog i likovnog stvaralaštva “Crna Gora – susreti jezičke kulture”, radionice kreiranja radio drame na temu “Kojim jezikom govori duga”.

Rad radionica će se održavati putem Moodle online platforme u slobodnom vremenu učenika, a za rad je potrebno osnovno informatičko predznanje. Radionice prati i virtualna izložbena galerija, prostor na kojemu će biti pohranjeni i javno dostupni svi radovi sudionika projekta.
Pravo prijave imaju svi učenici uzrasta od 8 do 19 godina.

Za prijavu je potrebno da učenici pošalju na email adresu onlineradionice@gmail.com sljedeće podatke: ime i prezime učenika, e-mail adresu, naziv škole i nazive radionica za koje se prijavljuju.Broj sudionika je ograničen.
(Radio Dux)