Voditeljica programa bila je prof. dr. sc. Sanja Vulić s Hrvatskog studija Sveučilišta u Zagrebu, a voditelji projekta mr. Jelena Petrovska i predsjednik Mile Tomičić iz Bitole. Po završetku tečaja, sudionici su primili potvrde o učešću

U NU Univerzitetskoj knjižnici „Sv. Kliment Ohridski“ u Bitoli od 23. do 27. svibnja održane su radionice hrvatskog jezika. Sudionici su mogli razriješiti dileme vezane uz pravopis, probleme leksika i gramatike, dok su mlađi utvrdili abecedu, pisanje i razlike govornog i pisanog jezika. Radionice su medijski pratile lokalne televizije, a o uspješnosti realiziranih sadržaja govorili su sami sudionici i prof. Sanja Vulić.
Po završetku tečaja, sudionici su zapjevali hrvatske i makedonske pjesme i primili potvrde o učešću. Voditeljica programa prof.dr.sc. Sanja Vulić s Hrvatskog studija Sveučilišta u Zagrebu bila je u Makedoniji po četvrti put, a u Bitolu je došla u pratnji pjesnikinje Ljerke Toth Naumove koja je pomogla u realizaciji tečaja.

Zadovoljni prošlogodišnjim radionicama u Ohridu, voditelji projekta, mr. Jelena Petrovska i predsjednik Mile Tomičić iz Bitole, ove su godine proširili i obogatili njegov sadržaj. Realiziran je posjet NP Pelister i etno-selu Dihovo, organiziran jednodnevni izlet na Prespansko jezero i posjet Etnološkom muzeju Podmočani. U Bitoli su sudionici posjetili Zavod i muzej Bitola i spomen-sobu turskog reformatora Mustafe Kemala Atatürka, kao i antičko nalazište Heraclea Lyncestis.
Po završetku nastave, voditeljica tečaja je boravila u Ohridu gdje je organiziran zajednički susret članova ogranaka Zajednice Ohrid i Struga, predsjednika Nauma Dunoskog i predstavnika ogranka iz Bitole. Dogovoreni su budući projekti i mogućnosti suradnje članova Zajednice i prof. Sanje Vulić.

Tekst: Jelena Petrovska