Ova aktivnost, prva je u nizu onih kojima će biti obilježena deseta godina kako se u Crnoj Gori održava nastava hrvatskoga jezika i kulture

Radionice o identitetu polaznicima hrvatske nastave iz Kotora i Tivta protekli je tjedan održala prof. Antonia Krajina, predstavnica udruge za promociju i unapređenje filozofije za djecu „Mala filozofija”.
Od 2009. godine, kada je osnovana u Zadru, udruga “Mala filozofija” može se pohvaliti s više od 1200 radionica održanih diljem Hrvatske u koje se uključilo preko 900 djece i odraslih.
Ovom lijepom projektu i impresivnim brojkama pridružiti se mogu i 23 učenika iz Crne Gore kojima je prof. Krajina održala tri radionice, jednu u Kotoru i dvije u Tivtu. Radionice su bile prilagođene uzrastu učenika i njihovim doživljajno-spoznajnim mogućnostima.
Metodom sokratovskog dijaloga učenici su bili potaknuti na kritičko i kreativno promišljanje pojma identiteta. Radionice su bile uspješne, a učenici zadovoljni ovom aktivnošću koja je prva u nizu onih kojima će biti obilježena deseta godina kako se u Crnoj Gori održava nastava hrvatskoga jezika i kulture. (www.radiodux.me)