U prostorijama samostana katoličke crkve u Ohridu nastavu je vodila profesorica dr. sc. Sanja Vulić. Prisustvovalo je dvadesetak članova Zajednice Hrvata u RM iz Ohrida, Struge, Bitole i Skopja

Projekt Radionica hrvatskoga jezika za odrasle, u organizaciji Zajednice Hrvata u Republici Makedoniji, održan je od 10. do 15. svibnja u prostorijama samostana katoličke crkve u Ohridu. Nastavu je vodila profesorica dr.sc. Sanja Vulić sa Hrvatskih studija u Zagrebu. Prisustvovalo je dvadesetak članova Zajednice Hrvata u RM iz Ohrida, Struge, Bitole i Skopja.
Pregovori za učenje hrvatskoga jezika za odrasle osobe s profesoricom Sanjom Vulić započeli su na književnim susretima u Rovinju . Uslijedio je projekt iz kojega su i osigurana sredstva za profesoričin dolazak i boravak u Skopju. Kako su članovi ZHRM bili zadovoljni nastavom, odlučili su ponoviti projekt i sljedeće godine. Osim leksika i gramatike, upoznali su se i s hrvatskom poviješću . Polaznici dvaju tečajeva u Skopju bili su članovi ZHRM-a iz Skopja i Kumanova.
Profesorica Vulić je po treći put među Hrvatima u Makedoniji, no ovaj put po želji članova iz Ohrida, Bitole , Struge i Skopja. Dvadesetak ćlanova Zajednice u prekrasnoj dvorani samostana katoličke crkve u Ohridu s oduševljenjem su pratili nastavu. Tečaj je trajao šest dana, po četiri sata dnevno.
Profesorica Sanja Vulić uspješno radi s hrvatskom dijasporom još od 1981. godine i upravo zbog njezinoga načina predavanja, kao i prilaza polaznicima, Zajednica već po treći put realizira ovakvu obuku za odrasle osobe. Projekt je realiziran zahvaljujući Državnom uredu za Hrvate izvan RH.

Tekst: Ljerka Toth Naumova