Svečano euharistijsko slavlje u koncelebraciji sa svećenicima na studiju ili službi u Rimu predvodio je vlč. Tomislav Lasić, svećenik Đakovačko-osječke nadbiskupije, student liturgike na Papinskom ateneju sv. Anzelma, član Papinskoga irskog zavoda. Na misi su se okupili Neven Pelicarić i Slavica Karačić, veleposlanici RH i BiH pri Svetoj Stolici te drugi diplomatski djelatnici
Proljetni susret hrvatskih rimskih studenata prigodom proslave blagdana sv. Leopolda Bogdana Mandića i bl. Ivana Merza održan je u nedjelju, 8. svibnja u Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima u Rimu, na dan kada se u Italiji liturgijski slavi svetkovina Uzašašća Gospodinova. Svečano euharistijsko slavlje u koncelebraciji sa svećenicima na studiju ili službi u Rimu predvodio je vlč. Tomislav Lasić, svećenik Đakovačko-osječke nadbiskupije, student liturgike na Papinskom ateneju sv. Anzelma, član Papinskoga irskog zavoda. Na misi su se okupili i veleposlanik Republike Hrvatske pri Svetoj Stolici Neven Pelicarić, veleposlanica Bosne i Hercegovine pri Svetoj Stolici Slavica Karačić te drugi diplomatski djelatnici.
Na završetku euharistijskoga slavlja vicerektor vlč. Marko Đurin prenio je pozdrave novoimenovanoga rektora Zavoda vlč. Bože Radoša, dosadašnjega duhovnika Bogoslovnoga sjemeništa u Đakovu. Zahvalio je predvoditelju slavlja i svima koji su na različite načine pridonijeli susretu, osobito zboru pod ravnanjem vlč. Josipa Vidasa, te hrvatskim bogoslovima iz Zavoda “Germanicum et Hungaricum” koji su asistirali pod misom. Kako se približava kraj akademske godine, zaželio je svim studentima uspješno polaganje ispita i završavanje drugih akademskih obveza.
Nakon euharistijskoga slavlja uslijedilo je predstavljanje knjige “La Chiesa Cattolica e il comunismo in Europa centro-orientale e in Unione Sovietica” (Katolička Crkva i komunizam u srednjoistočnoj Europi i Sovjetskom Savezu). Knjigu je ukratko predstavio njezin urednik Jan Mikrut, svećenik Bečke nadbiskupije, profesor crkvene povijesti na Papinskom sveučilištu Gregorijani. Susret je zatim nastavljen prigodnim druženjem u zavodskim prostorijama.
(IKA)