Algoritam je objavio prvi roman Michela Bozikovica, švicarskoga pisca hrvatskoga podrijetla. Autor je rođen 1971. u Zürichu, gdje i danas živi a sada piše svoju drugu knjigu

Prvi roman Michela Bozikovica, svojim naslovom sugerira da se radi o životnoj priči i o njezinim neverama. Drift je na hrvatski neprevodiv pojam koji znači slobodno strujanje, plutanje, ali i tjeranje na gomilu. U Driftu se barem dva života, čija životna linija je vrlo slična, isprepliću i osmišljavaju. Tu bijes traži svoj put, srca pucaju, bježi se od sebe u toksikomaniju, rat, traže se vrline i smisao.
Martin je pisac i novinar koji sluša životnu priču Juliena i literarno je uobličava. Julien nakon ljubavnog kraha pokušava naći smisao, pa emotivno poremećen, načet drogama i alkoholom krade roditeljima auto, euforičan vozi ravno u rat u Hrvatskoj, u Dalmaciju pa u Liku. Pokazuje se da je talentirani snajperist. U kratkom roku postaje dio izviđačke jedinice i nalazi u, pomalo egzotičnoj, zemlji svojih predaka bliskost i smisao, čak i ljubav, Martinu.
Zadnje poglavlje ovog romana, naizmjence pisanog iz perspektive Juliena (kronološki, ali u distancirajućem trećem licu) i Martina (diskontinuirano), događa se na rajskom jedrenju oko Golog otoka gdje se nazdravlja “Za lijepe žene, brze brodove, devet bofora i more” i sjajno finalizira ovaj roman koji je bio nominiran za prestižnu nagradu Ingeborg Bachmann.
(www.algoritam.hr)

Autor je rođen 1971. u Zürichu, gdje i danas živi. Studij filozofije, politologije i publicistike polazi u Konstanzu i Zürichu, Yaleu i Fudanu. U godinama od 2000. do 2006. posjeduje vlastiti tonski studio/diskografsku kuću i privremeno vodi jednu izdavačku kuću. Michel Bozikovic je pisao scenarije, radio kao skiper i barmen, a od 1992. pretežito radi na osmišljavanju marketinških tekstova i koncepcija. Sada piše svoju drugu knjigu.