Trijumfom u Maleziji mlada Osječanka skočila je čak 30 mjesta na najnovijoj WTA ljestvici i sada je na 65. mjestu kao najbolja hrvatska igračica

Donna Vekić osvojila je prvi WTA naslov u karijeri. Dogodilo se to u Kuala Lumpuru gdje je 17-godišnja Osječanka u finalu sa 5:7, 7:5, 7:6 (4) nakon dva sata i 55 minuta igre pobijedila 10. tenisačicu svijeta Dominiku Cibulkovu.
Trijumfom u Maleziji mlada Donna Vekić skočila je čak 30 mjesta na najnovijoj WTA ljestvici i sada je na 65. Mjestu kao najbolja hrvatska igračica.
Pobjeda nad desetom tenisačicom svijeta Slovakinjom Dominikom Cibulkovom Vekić je donijela 279 bodova čime je preskočila Ajlu Tomljanović koja je do ovoga tjedna bila najbolja hrvatska tenisačica. Tomljanović je nazadovala sa 72. na 80. mjesto, a među sto najboljih je i Mirjana Lučić Baroni koja je zadržala 98. poziciju. Petra Martić bolja je za jednu stepenicu u odnosu na prošli tjedan, sada je 108., a Ana Konjuh na 197. mjestu pala je za jednu poziciju.
Bilo je ovo treće WTA finale za Donnu, te, nakon poraza u finalima Taškenta 2012. i Birminghama prošle godine, prvi naslov za 17-godišnju Osječanku. (Večernji list/HRT)