Predsjednik Vijeća Karlo Starčević pozdravio je nazočne, posebno izaslanike iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Vojvodine, a zamjenik predsjednika HNV-a Josip Baotić predstavio je program Vijeća Hrvatsko Nacionalno Vijeće, osnovano u listopadu 2012., pozvalo je u Zagreb 6. travnja na prvi svjetski skup Hrvate iz svih dijelova domovine, susjednih republika i zapadne Europe. Skupu je nazočio veliki broj znanstvenika, akademika, profesora, teologa i poznatih lica iz politike i društvenog života (Živko Budimir, predsjednik Federacije BiH, dr. Zvonimir Šeparović, dr. Ljubo Jurčić i drugi). 

 

Voditelj skupa Branimir Bilić otvorio je skup i pozdravio nazočnih 200 sudionika pitajući u ime Vijeća: Kakvu Hrvatsku hoćemo?
Predsjednik Vijeća Karlo Starčević pozdravio je nazočne, posebno izaslanike iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Vojvodine, a zamjenik predsjednika HNV-a Josip Baotić predstavio je program Vijeća.
Nakon uvodnog izlaganja pod nazivom „Hrvatska u Europi i Svijetu – danas i sutra“ koje je iznio prof. dr. sc. Davor Pavuna daljnji rad skupa je nastavljen po radionicama i bio je podijeljen na sedam različitih tema.

Opširnije, uz fotografije