Producent i autor projekta Aleksandar Kovačević nije krio oduševljenje programom festivala koji je u Vukovaru okupio Hrvatsku u malom, a koji traje do 6. svibnja

U Vukovaru je 3. svibnja započeo najveći hrvatski etno spektakl – 1. Festival nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija “SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ”. (http://www.hrvatskonaj.com)
U jutarnjim satima, Festival je započeo na središnjoj pozornici na Trgu Republike Hrvatske, obilježavanjem Dana Grada Vukovara i akcijom „Kupujmo hrvatsko“ uz prigodne pozdravne govore Ivana Penave, gradonačelnika Grada Vukovara, Bože Galića, župana Vukovarsko-srijemske županije i Luke Burilovića, predsjednika Hrvatske gospodarske komore.
Bogati program s glavne pozornice pratili su mnogobrojni građani i turisti, uz predstavljanje Sinjske alke i sinjskih alkara koji su posebno oduševili okupljeno mnoštvo. U programu su sudjelovale i hrvatske povijesne postrojbe Karlovačka straža, Kliški uskoci, Keglevićeva straža i Frankopanska garda.
Predstavljena su i zaštićena hrvatska nematerijalna dobra upisana na Unescovu listu uz učešće Društva paških čipkarica Frane Budak i KUD Družine Pag, Kraljica iz Gorjana – Ljelja, uz KUD Gorjanac, dok su VIS Putokazi predstavili dvoglasje tijesnih intervala. Udruga Šokadija iz Babine Grede predstavila je bećarac, a KUD Milan Begović iz Vrlike Nijemo kolo. Predstavljena je i izrada licitara i drvenih igračaka, a od manifestacija „Kaj su jeli naši stari“ iz Vrbovca, Lastovski poklad i mnoge druge.
Producent i autor projekta „SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ” (https://web.facebook.com/hrvatskonaj/) Aleksandar Kovačević nije krio emocije i oduševljenje programom koji je realiziran tijekom prvog dana festivala koji je u Vukovaru okupio Hrvatsku u malom, na Festivalu koji traje do nedjelje, 6. svibnja.
Prigodni domjenak za uzvanike povodom proslave Dana grada održan je u poslijepodnevnim satima, u vukovarskom hotelu Lav, uz aktualnog gradonačelnika Ivana Penavu, bivšeg gradonačelnika Vukovara Željka Sabu, tajnika Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonka Milasa i mnoge druge uzvanike.
Središnja svečanost otvorenja 1. Festivala nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija “SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ” održana je u dvorani Borovo naselje, uz mnogobrojne uzvanike, među kojima su bili i mons. Marin Srakić, đakovačko-osječki nadbiskup, Vinko Sabljo i predsjednik Hrvatskog svjetskog kongresa. U istinskom glazbeno-scenskom spektaklu uz vodstvo Branka Uvodića, a uz učešće brojnih sudionika Festivala, uz veliku etno-modnu reviju naše renomirane modne dizajnerice Mine Petre koja je predstavila svoju Alkarsku kolekciju, sudjelovao je i Tomislava Bralić i klapa Intrade. (www.dnevno.hr)”””””””””””””””””””””””””””””