Mjesečnik će donositi priče o ratnim junacima pa u Oluji čitajte o legendarnom zapovjedniku Tigrova – Damiru Tomljanoviću Gavranu o kojem govore njegova majka i suborci iz 1. gardijske brigade. Izdavač Oluje je Večernji list, a od četvrtka će biti u prodaji diljem Hrvatske

Prvi specijalizirani magazin hrvatskih branitelja – Oluja – od četvrtka će biti u prodaji diljem Hrvatske. Izdavač Oluje je Večernji list.
– Odlučili smo krenuti u ovaj projekt kako bismo razbili predrasude o hrvatskim braniteljima i ispričali priče o njihovu životu nakon rata. Mnogi od njih pokrenuli su vlastite poslove, poput Željka Karoglana, zvanog Apač. On je obnovio porušeno selo u svom zavičaju i sada kani pokrenuti ekoturizam. O tom četiri puta ranjavanom pripadniku 4. gardijske brigade pišemo u prvom broju mjesečnika – kaže glavni urednik Oluje Petar Grubišić.
Mjesečnik će, nastavlja Grubišić, donositi priče o ratnim junacima pa u Oluji čitajte o legendarnom zapovjedniku Tigrova – Damiru Tomljanoviću Gavranu o kojem govore njegova majka i suborci iz 1. gardijske brigade.
– Pisat ćemo o obljetnicama svih važnijih vojno-redarstvenih akcija, u prvom broju to je Bljesak, ali i onima koje su u javnosti manje poznate, a bile su i te kako važne za obranu. Nećemo zaboraviti ni zločine koji su počinjeni u Domovinskom ratu, a koji su uglavnom završili bez kazne, poput masakra dvanaest redarstvenika u Borovu Selu i likvidacije civila u Širokoj Kuli – najavljuje Grubišić teme iz prvog broja Oluje.

Savjeti braniteljima
Večernjak je i dosad radio brojne priloge o braniteljima koji su nailazili na dobar odjek kod čitateljstva. Unatoč tome mnoge su priče ostale neispričane. Za sve njih bit će mjesta u Oluji.
– U magazinu ćemo nastojati predstaviti i rad svih braniteljskih udruga koje pozivamo da nam se jave i upoznaju nas sa svojim aktivnostima. Osim promocije branitelja, njihovih udruga i priča o njihovu životu nakon rata, mjesečnik bi trebao biti poticatelj i suorganizator mnogih društveno korisnih akcija za branitelje, kao što su javne tribine, pokroviteljstva izložaba i sportskih manifestacija. U prvom broju donosimo savjete stručnjaka kako što jednostavnije osnovati braniteljske zadruge, o kojima ćemo pisati u Oluji – rekao je Grubišić.
Tema “Oluje” bit će i najteža bitka u životu branitelja iz SJP Batt Ivice Šituma – oca preminule Nore s kojim je razgovarala reporterka mjesečnika.
Donosimo i životnu priču Tomislava Josića – predsjednika Stožera za obranu hrvatskog Vukovara. U Oluji čitajte o Slavonki iz Tigrova i Zagorcu iz Puma te njihovoj ljubavi koja je počela na prvoj crti, o Kutinjaninu Damiru Mičeviću koji PTSP liječi u svom voćnjaku, karlovačkoj Hvidri koja pomaže beskućnicima…
(Večernji list)