Organizatori nastupa su Ministarstvo kulture RH, nakladnička kuća Istros Books iz Londona te Hrvatsko društvo pisaca uz podršku British Croatian Society i Veleposlanstva RH u Velikoj Britaniji

Danas, 11. travnja, u 12 sati, u Velikoj dvorani Ministarstva kulture, zamjenik ministrice kulture Berislav Šipuš, predsjednik Hrvatskog društva pisaca Nikola Petković te književnik i urednik Roman Simić Bodrožić predstaviti će gostovanje hrvatskih nakladnika, pisaca i spisateljica na Sajmu knjiga u Londonu koji se održava od 15. do 17. travnja 2013. godine.

Kao dio šireg projekta Welcome Croatia, festivala kojim se Hrvatska u Velikoj Britaniji predstavlja kao nova članica Europske unije, nastup na londonskom sajmu knjiga objedinjen je pod nazivom ‘Croatian Literature in Focus’, a temelji se na predstavljanju suvremene hrvatske književnosti.

Organizatori nastupa su Ministarstvo kulture RH, nakladnička kuća Istros Books iz Londona te Hrvatsko društvo pisaca uz podršku British Croatian Society i Veleposlanstva RH u Velikoj Britaniji.

Prvi put na Sajmu knjiga u Londonu, od 15. do 17. travnja, organizirat će se hrvatski štand na kojemu će se u okviru programa ‘Croatian Literature in Focus’ predstaviti suvremeni hrvatski književnici i nakladnici, što je dio šireg projekta ‘Welcome Croatia’, festivala kojim se Hrvatska u Velikoj Britaniji predstavlja kao nova članica Europske unije.

Hrvatsku književnu scenu predstavit će Robert Perišić, Matko Sršen, Ivan Sršen, Marinko Koščec, Olja Savičević Ivančević, Daša Drndić, Josip Novakovich, Boris Gunjević i Roman Simić Bodrožić, a od izdavača u London odlaze Algoritam, Ceres, Ex libris, Fraktura, Institut za filozofiju, Kruzak, Meandar, Naklada Ljevak, Profil, Sandorf, Školska knjiga i VBZ.

Paralelno će se u londonskoj Royal Adacemy of Dramatic Art održati ‘Short Shrift – tjedan suvremene hrvatske drame’, na kojemu će se pružiti uvid u suvremeno hrvatsko dramsko stvaralaštvo.
(Hina/Culturenet)