U gotovo dvadeset stručnih izlaganja bit će govora i o turizmu u odnosu na održivost plaža, o bioraznolikosti kao atrakcijskoj osnovi, o ekološkoj poljoprivredi,  mogućnostima sufinanciranja turističkih projekata, održivom razvoju nautičkog turizma, ulaganjima u nacionalne i parkove prirode…, a bit će predstavljeni i primjeri Krka te Mljeta kao destinacija koje izrazito njeguju svoju eko komponentu.

Kako očuvati nacionalna prirodna dobra i stvoriti uvjete za zdrav turistički proizvod, kako podići razinu građanske odgovornosti i svijesti o estetici i urbanoj kulturi, te što činiti da dojam hrvatskih posjetitelja o našoj zemlji bude što pozitivniji?
Sve su to teme Prvog kongresa ekološkog i održivog turizma „Neodoljiva Hrvatska“, koji se danas održava u Zagrebu. Kongres, kojim se želi ukazati na potencijale i mogućnosti ekološkog turizma u Hrvatskoj i regiji, održat će se pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića, a među pokroviteljima su i Ministarstvo poljoprivrede, Grad Zagreb, Hrvatska turistička zajednica te Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Kongres će otvoriti ministar turizma Darko Lorencin.
Inače, u gotovo dvadeset stručnih izlaganja bit će govora i o turizmu u odnosu na održivost plaža, o bioraznolikosti kao atrakcijskoj osnovi, o ekološkoj poljoprivredi, m mogućnostima sufinanciranja turističkih projekata, održivom razvoju nautičkog turizma, ulaganjima u nacionalne i parkove prirode…, a bit će predstavljeni i primjeri Krka te Mljeta kao destinacija koje izrazito njeguju svoju eko komponentu.
Organizator ovog pionirskog kongresa je LUX, Neodoljiva Hrvatska, a medijski partner i suorganizator je Večernji list, odnosno Styria Media Group. (večernji list.hr)