Avion je dočekan pozdravom vodom, a onda i izjavama direktora zračne luke Henri Coanda za vanjske poslove, Valentina Iordache, direktora Croatia Airlinesa Krešimira Kučka te veleposlanika RH u Bukureštu, dr.sc. Davora Vidiša

Croatia Airlines je 22. svibnja organizirala prvi promotivni izravni let na relaciji Zagreb – Bukurešt. Punim avionom Croatia Airlinesa doputovalo je i 34 predstavnika tvrtki, turističkih agencija i novinara. Avion je dočekan pozdravom vodom, a onda i izjavama direktora zračne luke Henri Coanda za vanjske poslove, Valentina Iordache, direktora Croatia Airlinesa Krešimira Kučka te veleposlanika RH u Bukureštu, dr.sc. Davora Vidiša.

U ovim je izjavama pozdravljena odluka Croatia Airlinesa o uspostavi nove zračne linije, po prvi put u povijesti s Bukureštom, za početak u šest mjeseci sezone, ali i sa željom da se linija nastavi tijekom cijele godine.

Croatia Airlines tako nudi 10.000 sjedala na letovima tri puta tjedno, ponedjeljkom, srijedom i petkom, po cijeni od 179 EUR. Prvi promotivni let je bio pun, a u povratku istoga dana je bilo šezdesetak putnika (od 76 koliko ih stane u avion).

Povodom prvog promotivnog leta Croatia Airlinesa, Veleposlanstvo RH u Bukureštu organiziralo je prijem za hrvatsku delegaciju i rumunjske predstavnike Ministarstva turizma, Zračne luke Henri Coanda, turističke agencije i novinare.
(ro.mvep.hr)