Internetski muzej nazvan artt.hr (koji se nalazi na istoimenoj internetskoj adresi) objedinjuje najbolje radove autora suvremene umjetnosti prijavljenih na natječaj „HT nagrada – MSU Zagreb“ od prve godine do danas

Muzej suvremene umjetnosti od prošloga tjedna postao je domaćin izložbe 10. izložba HT za hrvatsku suvremenu umjetnost, koja već desetu godinu nudi presjek recentnog umjetničkog stvaralaštva. Upravo zato ova jubilarna izložba imena „Remek digitalno“ posebnija je od svih održanih dosad. Njezino otvorenje začinjeno je posebnim projektom koji zaokružuje priču o ljubavi između MSU-a i HT-a – otvorenjem prvog hrvatskog digitalnog muzeja.

Internetski muzej nazvan artt.hr (koji se nalazi na istoimenoj internetskoj adresi) objedinjuje najbolje radove autora suvremene umjetnosti prijavljenih na natječaj „HT nagrada – MSU Zagreb“ od prve godine do danas. Na taj način osim što još jednom spaja umjetnost i digitalno, umjetnik i tvorac muzeja, Juri Armada kreativnost je približio mladim naraštajima i suvremenoj umjetnosti udahnuo novi život. Neonske instalacije, fotografije i sve što je u zadnjih devet godina izlagano u muzeju, od sada je dostupno na nekoliko klikova i donosi umjetnost u svačiji dom. Novi projekt posebno je zanimljiv jer na sasvim novi način potiče na istraživanje umjetnosti kao posebnog vida za rast, edukaciju i zreli razvoj svake osobe.

Pred znatiželjnicima gladnim umjetničkog stvaralaštva u artt.hr-u neće se naći samo ovogodišnji radovi. Njih će se, sve do 9. travnja ove godine moći pogledati isključivo u muzejskom prostoru.
(www.tportal.hr)