Bogati kazališni program koji će biti održan u mjesecu listopadu obilježit će nastupi kazališnih skupina iz BiH, Hrvatske, Srbije i Makedonije. Riječ je o prvoj manifestaciji ovoga tipa u Bosni i Hercegovini, tijekom koje će posjetitelji imati priliku pogledati neke od najkvalitetnijih kazališnih predstava na hrvatskom jeziku.

Dani hrvatskog kazališta u Bosni i Hercegovini svečano su otvoreni u subotu, 1. listopada, a otvaranje je obilježila premijerna izvedba predstave “Crvenkapičine muke” Gradskog kazališta mladih Vitez.

Prve po redu Dane hrvatskog kazališta u BiH, koje organiziraju Udruga mladih “Enter” i Gradsko kazalište mladih Vitez, u prepunoj kazališnoj dvorani Vitez otvorio je Ivan Sajević, koji se zahvalio svim članovima Entera i GKM-a Vitez na ustrajnom odricanju i borbi za kulturu, vjernoj publici za potporu, kao i pokroviteljima ove smotre, Državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske, te Ministarstvu prosvjete, znanosti, kulture i športa Srednjobosanske županije.

Zvonko Milas, predstojnik Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske uputio je pismo potpore.

Bogati kazališni program koji će biti održan u mjesecu listopadu obilježit će nastupi kazališnih skupina iz BiH, Hrvatske, Srbije i Makedonije. Riječ je o prvoj manifestaciji ovoga tipa u Bosni i Hercegovini, tijekom koje će posjetitelji imati priliku pogledati neke od najkvalitetnijih kazališnih predstava na hrvatskom jeziku. Gradsko kazalište mladih Vitez u nedjelju je izvelo još jednu hit predstavu, “Svastike”, koju je brojna publika u nekoliko navrata prekidala burnim pljeskom, a na koncu predstave mlade Vitežane pljeskom nekoliko puta vraćala na scenu.

Predstava “Pendrekmen”, koja će sljedeća biti izvedena na Danima hrvatskog kazališta u BiH dolazi s otoka Visa, u produkciji kazališta “Besa”. Iz Entera i GKM-a Vitez su najavili kako će sav prihod od prodanih ulaznica biti uplaćen za pomoć teško oboljelom mladiću Kristijanu Periću iz Nove Bile.
(www.hrvatiizvanrh.hr)