Premijer Milanović sastao se jučer s članovima Vladina Savjeta za Hrvate izvan Hrvatske u povodu prve sjednice Savjeta koja će se održati u četvrtak i petak. Riječ je o prvom susretu predstavnika svih Hrvata izvan domovine s predstavnicima izvršne vlasti u Hrvatskoj

Premijer Zoran Milanović sastao se jučer s članovima Vladina Savjeta za Hrvate izvan Hrvatske u povodu prve sjednice Savjeta koja će se održati u četvrtak i petak, priopćio je Vladin Ured za odnose s javnošću. Riječ je o prvom susretu predstavnika svih Hrvata izvan domovine s predstavnicima izvršne vlasti u Hrvatskoj.
Savjet je utemeljen odlukom Vlade 6. lipnja 2013. Zadaća mu je pomagati Vladi u kreiranju i provođenju politike, aktivnosti i programa za Hrvate izvan Hrvatske. Članovi Savjeta iz redova Hrvata izvan domovine predstavnici su udruga, organizacija i institucija Hrvata izvan Hrvatske.
Imenovani su na prijedlog hrvatskih zajednica iz država iz kojih dolaze na mandat od četiri godine. Članovi Savjeta su i predstavnici državnih tijela i institucija RH.
(HRT)

Opširnije