Iz župe Uzlop su po prvi put uživo krajem lipnja prenosili misu na internetu. Na internetu će se 10. kolovoza prenositi misa iz Trajštofa. U Uzlopu planiraju, budući će župa na tradicionalnom hrvatskom hodočašću u Celju na godinu dana preuzeti statuu Putujuće celjanske Marije, dijelom prenositi događaje putem weba

Iz župe Uzlop su po prvi put uživo prenosili misu na internetu. Služba se održala krajem lipnja na blagdan Srca Marijina. Željko Odobašić, koji namjerava oživjeti hodočašće u uzlopsku marijansku crkvu, pozvao je patera Karla Wallnera, rektora Filozofsko-teološke visoke škole Benedikta XVI. u Heiligenkreuzu, da služi ovu misu. Koncelebranti su bili župnik Odobašić i dijakon Georg Vuković. Trima kamerama snimili su misu i emitirali je na internetu.
– Oko 180 ljudi je pratilo događaj uživo, i to ne samo u Gradišću nego i u Hrvatskoj, kazao je Željko Odobašić. On se i u budućnosti namjerava služiti ovim novim medijem, a misa iz Trajštofa će se isto emitirati u internetu.
Na internetu će se 10. kolovoza prenositi misa iz Trajštofa, na Lovrenču kiritof.
Budući će župa Uzlop koncem kolovoza na tradicionalnom hrvatskom hodočašću u Celju na godinu dana preuzeti statuu Putujuće celjanske Marije, namjeravaju tijekom ljeta dijelom prenositi događaje putem weba.
(Hrvatska redakcija ORF-a)