Prvu Michelinovu zvjezdicu u Hrvatskoj dobio je rovinjski restoran Monte, koji je i prvi restoran u nas s tom visokom oznakom u nas. Još 34 restorana dobilo je Michelinovu preporuku, 12 ih je u Istri, 12 u Zagrebu, a 10 u Dubrovniku

Prvu Michelinovu zvjezdicu u Hrvatskoj dobio je rovinjski restoran Monte koji je i prvi restoran u nas s tom visokom oznakom u nas. Još 34 restorana dobilo je Michelinovu preporuku, 12 ih je u Istri, 12 u Zagrebu, a 10 u Dubrovniku.

Oduševljenje nije krio ni ministar turizma Gari Cappelli koji je za HRT naglasio kako je u pitanju ‘vrlo jasan signal da je Hrvatska cjelogodišnja destinacija i da ima sjajnu gastronomiju.’

– Ponosni smo što je Michelin ocijenio da su naši restorani vrijedni preporuke, a posebno je zadovoljstvo što je jedan naš restoran dobio zvjezdicu, što je najveće priznanje našoj gastronomskoj sceni, ali i turizmu općenito.

Dodjela ovakvog priznanja biti će velik poticaj svima ostalima u turističkom sektoru, posebice ugostiteljima jer je to najbolji put ka međunarodnoj afirmaciji hrvatske gourmet scene.

Prednost gastro ponude Hrvatske svakako je dobavljivost svježih namirnica tijekom cijele godine te mogućnost kreiranja atraktivnih menija, ali moramo biti svjesni da je u cijelom tom procesu neophodna edukacija i ulaganje u ljude, povezivanje s kvalitetnim proizvođačima namirnica te stjecanje međunarodnog iskustva chefova – rekao je ministar.
(www.politikaplus.com)