Kristina Mlinarić, pilotkinja Croatia Airlinesa, uspješno je položila kapetanski ispit i tako postala jedina žena pilot s tom titulom u Hrvatskoj i regiji. Uspješni kapetanski check obavila je upravljajući zrakoplovom Dash 8-Q400 na letu OU436/437 Zagreb-München–Zagreb

Kristina Mlinarić, pilotkinja Croatia Airlinesa, uspješno je položila kapetanski ispit i tako postala jedina žena pilot s tom titulom u Hrvatskoj i regiji. Uspješni kapetanski check obavila je početkom srpnja upravljajući zrakoplovom Dash 8-Q400 na letu OU436/437 Zagreb-München–Zagreb.
Kristina Mlinarić kapetanske je epolete dobila dvanaest godina nakon zaposlenja u Croatia Airlinesu tijekom kojih je radila kao kopilot zrakoplova Airbus i u zraku provela više od 6000 sati. Sredinom veljače počela je obuku za kapetana zrakoplova Dash 8-Q400 te je nakon teorijskog školovanja, provjera na simulatoru i tzv. linijskih letova, ušla u povijest hrvatskoga civilnog zrakoplovstva.
Poslije povratka u Međunarodnu zračnu luku Zagreb u našem crew roomu održana je prigodna svečanost na kojoj su novoj kapetanici čestitali Davor Mišić, šef pilota zrakoplova Dash 8-Q400, kapetan Zoran Eder koji je bio instruktor-ocjenjivač na kapetanskoj provjeri i drugi kolege. (www.poslovni.hr)