Izdanje je objavila Hrvatska radiotelevizija, a u izvedbi, koja je studijski snimljena u srpnju 2015., sudjelovali su Zbor i Simfonijski orkestar HRT-a te vokalni solisti Evelin Novak, Leon Košavić, Domagoj Dorotić i Giorgio Surian te u manjim ulogama Mario Bokun i Stefano Surian

Prvi je put u povijesti hrvatski operni prvijenac ‘Ljubav i zloba’ Vatroslava Lisinskoga objavljen na nosaču zvuka. Izdanje je objavila Hrvatska radiotelevizija, a u izvedbi, koja je studijski snimljena u srpnju 2015., sudjelovali su Zbor i Simfonijski orkestar Hrvatske radiotelevizije te vokalni solisti Evelin Novak, Leon Košavić, Domagoj Dorotić i Giorgio Surian te u manjim ulogama Mario Bokun i Stefano Surian.

Opsežni redaktorski rad na pripremi partiture koja tek čeka svoje izdanje obavio je Mladen Tarbuk, ujedno i dirigent ovoga projekta od iznimne važnosti za hrvatsku kulturu.

Reprezentativan proizvod namijenjen je estetskoj, studijskoj i obrazovnoj svrsi, no jednako je iskoristiv i u svrhu promidžbe hrvatske glazbene baštine u svijetu. Hrvatska radiotelevizija ovaj je važni projekt ostvarila u suradnji s Koncertnom dvoranom Vatroslava Lisinskoga i uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske.
(hrt.hr/ glazba.hrt)