Nakon sv. mise, koju je predvodio vlč. Josip Levaković, voditelj Hrvatske katoličke misije u Dublinu, održano je druženje kod obitelji Matić i Grgurev

U irskom gradu Tullamore na Uskrsni je ponedjeljak održana prva misa na hrvatskom jeziku. Sveta misa održana je u župi uznesenja Blažene djevice Marije, javlja portal Hrvatski katolici u Irskoj.
Nakon sv. mise, koju je predvodio vlč. Josip Levaković, voditelj Hrvatske katoličke misije u Dublinu, održano je druženje kod obitelji Matić i Grgurev. ¸ Tullamore je gradić s petnaestak tisuća stanovnika u središnjoj Irskoj, u okrugu Offaly.
IKA javlja da će se hodočašće vjernika HKM Dublin u Knock, irsko nacionalno marijansko svetište održati u subotu, 26. svibnja. Hodočasničko euharistijsko slavlje u 15 sati predvodi đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić.
Prijave se primaju na e-mail hkuirskoj@gmail.com do 8. travnja. Za hodočasnike će biti organiziran prijevoz autobusom iz Dublina i Corka. Također se trebaju prijaviti i hodočasnici koji će doći osobnim prijevozom.