Tina Jesenković školovala se na Westminister Collegeu u Londonu, a početkom godine nominirana je za prestižnu Dansku nacionalnu godišnju filmsku nagradu Robert. Nominaciju je stekla kao autorica maske za film Itsi Bitsi redatelja i scenarista Olea Christiana Madsena koji je nastao u dansko-hrvatskoj koprodukciji

Nakon nominacije za Dansku nacionalnu godišnju filmsku nagradu Robert, Tina Jesenković primljena je u Europsku filmsku akademiju (EFA) kao prva majstorica maske iz Hrvatske. EFA trenutno broji više od 3.000 europskih filmskih profesionalaca, a njeni članovi sudjeluju u glasovanju za Europske filmske nagrade, popularno nazvane ‘europski Oscar’.
Podsjetimo, Tina Jesenković početkom godine nominirana je za prestižnu Dansku nacionalnu godišnju filmsku nagradu Robert, a nominaciju je stekla kao autorica maske za film Itsi Bitsi redatelja i scenarista Olea Christiana Madsena koji je nastao u dansko-hrvatskoj koprodukciji. Tim povodom u članstvo EFA–e pozvala ju je predsjednica Agnieszka Holland koja je na nedavno održanom sastanku odbora u Berlinu objavila kako Europska filmska nagrada dobiva još jednu, novu kategoriju i to upravo onu za najbolju frizuru i šminku (Best Hair & Make-Up category). Tako se ovogodišnji 29. ‘europski Oscar’ dodjeljuje u ukupno 22 kategorije, a dodjela će se održati 10. prosinca u poljskom gradu Wroclawu – Europskoj prijestolnici kulture 2016. godine.
Tina Jesenković školovala se na Westminister Collegeu u Londonu gdje je i nastavila raditi kao majstorica maske na reklamama, spotovima i kratkometražnim igranim filmovima. U Hrvatskoj je svoju karijeru započela na filmu Tri muškarca Melite Žganjer. Slijede filmovi Diana, Odiseja (The Odyssey), Peti leptir, Simon čudotvorac, Jezero (The Lake), Sve najbolje te serije Počivali u miru, Odmori se, zaslužio si i Novine. Osim toga, 2010. godine otvara Školu filmske maske Media Make up school u Zagrebu.
(HAVC)